© Jozef Croughs

PVDA Sint-Truiden voert actie voor herinvoeren van de Grote Lenteschoonmaak

SINT-TRUIDEN -

Het Truiens stadsbestuur schafte vorig jaar de grote lenteschoonmaak af. Ondanks bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 de belofte gedaan werd om de huisvuilophaling weer in eigen beheer te nemen en de samenwerking met Limburg.net te stoppen.

“Dat gebeurde niet. In plaats daarvan bouwt de stad de dienstverlening verder af”, zegt Sabrina Onate y Martinez, voorzitter van PVDA Sint-Truiden. “Om te tonen dat een jaarlijkse Grote Lenteschoonmaak niet te veel gevraagd is, haalde we vorige week zelf het grof vuil van Truienaars op en brachten het naar het containerpark”.   

Met de actie vraagt de PVDA dat het stadsbestuur de grote lenteschoonmaak opnieuw invoert. “Veel inwoners in onze stad beschikken niet over een aanhangwagen of een bestelwagen. Vooral gezinnen met een kleine wagen of zonder auto zijn dus de dupe. Voor hen is het een heel gedoe om hun grof vuil naar het containerpark te brengen”, vervolgt Onate y Martinez. “Wat trouwens met oudere mensen of Truienaars die minder goed te been zijn? De stad laat hen in de steek.” Deze platte besparing wordt vermomd als een milieumaatregel. Dat houdt echter weinig steek, want een schoonmaakploeg die in één ronde al het grof vuil van de stad ophaalt, is milieuvriendelijker dan wanneer elke Truienaar zelf van en naar het containerpark moet rijden. (JCr)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio