Zonhovense leerlingen maken video op muziek Netsky: dit is zijn reactie

Kevin Clerkx, leerkracht lichamelijke opvoeding bij SJB Zonhoven, ging voor zijn leerlingen op zoek naar een originele activiteit. Die vond hij in het maken van een video op een nummer van Netsky. Nog leuker voor de leerlingen: de Belgische dj reageerde intussen op hun video.

Johan Mulders

“Ik kreeg het idee toen ik het liedje hoorde op een live set van Netsky in Nieuw-Zeeland”, zegt Clerckx, leerkracht bij SJB Zonhoven, die zelf tot dit seizoen voetballer is bij Koersel, maar verkast naar Betekom. “Omdat mijn lessen lichamelijke opvoeding beperkt waren tot wandelen en fietsen leek me dit een leuke en deugddoende activiteit voor de leerlingen waar ze hun gedachten nog eens kunnen verzetten. Ook wilden de leerlingen een duidelijk signaal geven dat we nog even moeten volhouden en dat we er bijna zijn.”

 

“De video’s zijn gemaakt tijdens de lessen lichamelijke opvoeding, maar we hebben ook hulp gekregen van de leerkrachten PO en het X-mos team. De leerlingen hebben hier de keuze gehad om te kiezen welke rol ze speelden. Degene die niet op beeld wilden, konden helpen met het bedenken van scènes en maken van attributen.”

Een leuke opdracht voor de leerlingen en het wordt nog beter wanneer Netsky zelf reageert. “Heel leuk! Good job”, laat de dj weten.

 

 ©  rr