© TV Limburg

TV Limburg start met journaal op zaterdag: “Sportliefhebber op wenken bediend”

Hasselt -

Vanaf 3 april kan u ook elke zaterdagavond naar het journaal kijken op TV Limburg. “Vooral de sportliefhebber zal op zijn wenken worden bediend”, zegt hoofdredacteur Eddy Eerdekens.

Olivier Simons

In haar 27-jarig bestaan heeft TV Limburg nooit een nieuwsuitzending op zaterdag gehad. “Het was altijd de enige dag in de week waarop we geen journaal brachten”, zegt Eddy Eerdekens. “Al het nieuws van zaterdag kwam in het journaal van zondag aan bod. Waarom dat vroeger zo beslist is, is voor ons een raadsel. Misschien was er toen minder nieuws op zaterdag? Hoe dan ook komt daar verandering in: vanaf nu kan de Limburger ook elke zaterdag om 18.30 uur afstemmen op TV Limburg voor het journaal.”

“Voor alle duidelijkheid: dat zal geen light nieuwsuitzending zijn, maar een volwaardig journaal. Tegenwoordig is er op zaterdag meestal evenveel nieuws als doorheen de week, dus de uitzending zal even lang duren: 30 minuten met sport erbij.”

Sport

“De sportliefhebber zal trouwens op zijn wenken worden bediend, want op zaterdag is er vooral sportnieuws. Als KRC Genk vroeger op vrijdagavond speelde, konden we op zondagavond geen matchverslag meer geven, omdat dat te laat was. We toonden dan een analytische beschouwing van de wedstrijd. Daar komt nu verandering in. Op zaterdag kunnen we een matchverslag geven van de wedstrijden van vrijdag, op zondag volgt dan de analyse.”

Een extra nieuwsuitzending betekent ook dat iedereen bij TV Limburg een tandje zal bijsteken. “Onze vaste journalisten en medewerkers zullen wat meer werk hebben, al waren ze vroeger op zaterdag natuurlijk ook al in de weer voor het zondagnieuws. Daarnaast zullen we een beroep doen op freelancers. De bedoeling is daarbij ook om jonge journalisten in te schakelen, die net van de schoolbanken komen en nog geen voltijdse job hebben. We geven hen de kans om voor ons zaterdagjournaal te werken. Dat kan ook een springplank zijn.”

Hoogste kijkcijfers ooit

Voor het zaterdagnieuws is dus een extra investering nodig. “Maar het mag gerust iets kosten”, zegt Eerdekens. “Er hebben immers nog nooit zoveel mensen naar TV Limburg gekeken, en dat is niet enkel door corona. We zien onze kijkcijfers al zes jaar stijgen. Een op de drie Limburgers stemt elke dag af op TV Limburg, 60 procent kijkt regelmatig en er zijn bijna geen Limburgers die nog nooit naar onze zender gekeken hebben. Bovendien blijkt uit het waarderingsrapport dat de kijkers ook tevreden zijn. Zelfs in de leeftijdsgroep van 16 tot 30 jaar wordt er regelmatig gekeken en zien we een hoge waardering. Wie denkt dat het medium tv afkalft, heeft het dus mis: TV Limburg was nog nooit zo relevant. En de toekomst ziet er goed uit.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio