© Stad Beringen

Inzamelactie menstruatieproducten groot succes door engagement van inwoners

Beringen -

Heel wat Beringenaren hebben zich de afgelopen maand geëngageerd om meisjes en vrouwen in armoede te steunen. “In totaal zijn er 300 pakjes maandverbanden en tampons ingezameld”, zegt burgemeester Thomas Vints. “Het succes van de inzamelactie toont aan dat velen de ernst van deze armoedeproblematiek erkennen en zich engageren om deze meisjes en vrouwen te helpen.”

Stad Beringen

De inzamelactie voor menstruatieproducten die eindigde op 8 maart toonde aan dat de nood naar deze producten hoog was. De volgende stap is het verdelen van de menstruatieproducten. In samenwerking met Sint-Vincentius en Rimo vzw, zorgt de stad dat de producten terechtkomen bij wie ze nodig heeft. Schepen Hilal Yalçin juicht deze samenwerking toe. “De buurtwerkers van Rimo vzw komen wekelijks in contact met kwetsbare gezinnen. Naargelang de situatie, zullen zij de verdeling monitoren”, aldus Yalçin. “Sint-Vincentius verdeelt de nodige producten via de voedselpakketten. Deze maand ontvangen 150 meisjes en vrouwen een menstruatiepakketje.”

Taboe

“Naast het inzamelen van de producten, willen we stapsgewijs het taboe rond menstruatie doorbreken. Dat taboe eist namelijk haar tol op het mentaal en fysiek welzijn van meisjes en vrouwen”, aldus schepen Yalçin. “Als stad willen we blijven inzetten op acties die zorgen voor een open conversatie, zodat er geluisterd en gepraat kan worden met degenen die er nood aan hebben. Ik bedank dan ook graag elke Beringenaar die zijn/haar warm hart heeft getoond, alsook onze vrouwencontactgroep be-WOMEN voor het organiseren van deze actie.”

Dankzij de inzet van de lokale ondernemers konden mensen producten doneren in een box of winkelkar. De Okay in Paal zorgde voor maar liefst twee vollen karren. Ook de Colruyt in Beverlo, de Proxy Delhaize in Beringen, de AD Delhaize in Koersel, de Spar in Paal en de Spar in Koersel namen deel aan deze actie.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio