©  Shutterstock

DOE DE TEST. Ben jij het onneembare fort in je relatie? En wat zegt dat over jullie toekomst samen?

Onenigheid in een relatie? Heel vaak gaat het over hoe jij, anders dan je partner, reageert op frustraties en omgaat met stress. Lopen jullie vaak vast in discussies? Trek jij je terug in je eigen fort en is er iets dat wijst op een toekomstige relatiebreuk? Doe de test met relatie-experte Rika Ponnet.

Rika Ponnet

Communicatieproblemen in je relatie gaan steevast over hoe elk van beide partners, op zijn eigen manier, omgaat met frustraties. Met stress. Het is iets dat in grote mate je relatietevredenheid bepaalt. Herken je je misschien in het verhaal uit de column van Rika Ponnet, het koppel dat elkaar hoogoplopende kritiek geeft op kleine dingen?

Met relatie-experte Rika Ponnet ontwikkelt Billie een reeks relatie-zelftests die jou zelf helpen om een helderder zicht te krijgen op hoe jij, hoe jullie omgaan met verschillen en frustraties in jullie relatie. Deze tests zijn gebaseerd op internationaal onderzoek van de gerenommeerde Amerikaanse psycholoog John Gottman. Hij kon vanuit zijn observaties van de interactie tussen koppels, zowel verbaal als non-verbaal, met 90 procent zekerheid voorspellen of een huwelijk of relatie zou standhouden.

Hoe dik is de muur die jij optrekt binnen je relatie?

Zo stelden we de test op

Rika Ponnet baseerde zich voor deze test op het internationaal gewaardeerde onderzoek van de John Gottman Institute. De Amerikaanse psycholoog John Gottman (78) is een van ’s werelds bekendste relatie-experten. Hij observeerde gedurende jaren koppels in zijn praktijk en kwam tot de conclusie dat er vier stijlen van negatief communiceren in een relatie zijn. Hij noemde die de vier ruiters van de Apocalyps. Hij kon vanuit zijn observaties van de interactie tussen koppels, zowel verbaal als non-verbaal, met 90 procent zekerheid voorspellen of een huwelijk of relatie zou standhouden.

Meer over relatietest

Aangeboden door onze partners

Niet te missen