Coolblue komt met een speciale nieuwe dienst: “Je kiest een tijdslot naar keuze en dan komen wij je gewoon thuis ophalen.“© Coolblue

1 april: Elon Musk gespot in Limburg en nieuwe combi’s voor politie Carma

Het is 1 april en dus is het nieuwsgierig uitkijken naar aprilvissen. Bij Coolblue bijvoorbeeld, dat net vandaag aankondigt een wel erg opmerkelijke nieuwe dienst te zullen lanceren. Ook in Limburg blijven de grappen niet uit. Zo zou Elon Musk gespot zijn in Limburg en geeft de UCLL les in de IKEA.

Coolblue Buiten, zo zou de nieuwe dienst gaan heten. “De eerste hypergepersonaliseerde bezorgdienst, die jou ook écht verder brengt”, aldus het bedrijf op zijn website. “Met deze nieuwe service draait echt alles onder jou. Je kiest een tijdslot naar keuze en dan komen wij je gewoon thuis ophalen. En we zetten je natuurlijk ook weer thuis af.”

De mogelijkheden zijn eindeloos, zo klinkt het: van culinaire trips tot al rijdend buitenhuis werken. Klanten krijgen de keuze tussen een bakfiets, een koets, een Wifiets en een Out-of-home-trainer.

De Limburgse start-up EEVEE, een platform dat de oplaadkosten van elektrische wagens in kaart brengt, kan rekenen op een kapitaalinjectie van 6,2 miljoen euro. Niemand minder dan Elon Musk besloot het bedrijf te steunen in de vorm van 126 Bitcoin oftewel 6,2 miljoen euro.

LEES OOK. Elon Musk betaalt miljoenen voor Limburgse start-up

Ook bij politiezone Carma doen ze mee aan 1 april. Nieuw in hun wagenpark: politiecombi’s met een afneembare sticker als ze niet beschikbaar zijn. “Mijn collega pakt je op”, een mooie parodie op de boodschap die lijnbussen aangeven als ze niet van dienst zijn.

 

 ©  Facebook

Hogeschool UCLL start vandaag met lessen in IKEA. De onderwijsinstelling met opleidingen in gezondheid, welzijn, onderwijs, management en technologie speelt daarmee in op een idee van minister van Onderwijs Ben Weyts. Marc Vandewalle, algemeen directeur UCLL: “Vermits het hoger onderwijs weer in code rood zit, biedt het blauw-gele kader van de woonwarenhuisketen een unieke oplossing.”

Nu de campussen door de coronamaatregelen beperkte capaciteit hebben, wil UCLL haar studenten in het kader van een proefproject gebruik laten maken van de IKEA-faciliteiten. “Het concept van de Zweedse meubelgigant maakt studeren in aparte ruimtes perfect mogelijk én geeft een geheel nieuwe invulling aan het concept ‘werkplekleren’,” aldus Marc Vandewalle.

Ook bij duikcentrum TODI bij be-Mine in Beringen zagen ze hun kans schoon om een aprilvis uit de kast te halen, letterlijk dan:

 

 ©  Facebook

Menig fan van de Brusselse voetbalclub RWDM zal zich donderdag verslikt hebben in zijn koffie. De club, die uitkomt in 1B, kondigt euforisch aan dat de Noorse wereldspits overkomt van Borussia Dortmund en een contract voor vier seizoenen getekend heeft bij de traditieclub.

“Na het aanbod van de grootste Europese clubs te hebben afgewezen, heeft Haaland besloten zich in onze Tempel te vestigen. De Noor was zeer enthousiast over ons sportproject en aarzelde geen seconde om positief op onze verzoeken in te gaan. RWDM is de grootste club in België. Deze club combineert passie, werklust en sportieve ambitie en is in alle opzichten bijzonder. Molenbeek is geweldig en een plezier om hier eindelijk te zijn”, zei hij op de persconferentie”, staat te lezen op de website van RWDM.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De politie van Antwerpen laat zich donderdag ook niet onbetuigd. Fier wordt uitgepakt met een nieuwe auto om mee undercover te gaan in “het milieu van de patsers, de straatracers en de tuners”.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Gravensteen

Ook Gent Jazz liet van zich horen. “Op de kop af twintig jaar nadat het festival er het daglicht zag, neemt Gent Jazz opnieuw zijn intrek in het Gravensteen. Met de stad Gent is hierover een overeenkomst gesloten tot 2035”, kondigt het festival aan. Het zou toegankelijk gemaakt worden 4.000 bezoekers, en onder meer een VIP-terras op het water krijgen.

Ook immokantoor Immo09 uit Destelbergen heeft voor zijn jaarlijkse aprilgrap gekozen voor het Gravensteen: het biedt de burcht te koop aan op zijn website.

Efteling

Lachen is het ook met het Nederlandse attractiepark De Efteling. Dat kondigt een nieuw concept aan: het VOMIT-protocol. Het park zegt te werken aan een techniek om de maaginhoud van bezoekers te controleren en het risico op overgeven zo tot een minimum te beperken.

 (gjs)