©  Yorick Jansens

PODCAST. ‘Bloedbad in Bilzen’, deel 2: de moord op Cederic

In het tweede deel van ‘Bloedbad in Bilzen’, de derde episode in onze podcastreeks ‘Van Moord tot Verdict’, focussen we op de tragische dood van Cederic Houben. De 15-jarige jongen was de zoon van Jean Houben, en ook zijn eerste slachtoffer, nog voor de schutter aan zijn dodelijke raid in Bilzen begon.

Terwijl de Speciale Eenheden het appartement in de Wijerstraat belegeren waar Houben zich vermoedelijk nog steeds verschanst, ontdekt een politieploeg in Houbens huis in Vlijtingen het levenloze lichaam van zijn zoon Cederic. De jongen was zwaar mishandeld door zijn vader, die hem daarna doodschoot. “Toen ik het nieuws hoorde, sloeg ik tilt”, vertelt Cederics beste vriend Sander Maesen in de podcast. “Ik kon niet geloven wat er was gebeurd. ‘Dat kan toch niet, wie doet zoiets, wie doet zijn eigen kind dat aan?’”

PODCAST. Moorddadige raid in Bilzen gereconstrueerd

Ook Cederics klasleraar en vertrouwenspersoon Yvo Schoefs blijft verweesd achter. “Wat is daar eigenlijk gebeurd? Er was alleen maar ongeloof. En dan het verdriet van zijn mama en van zijn grootouders. Die waren hun god kwijt. En ook: een jongen van 15 jaar, een heel leven voor zich, valt gewoon weg.”

Luister nu gratis naar ‘Van Moord tot Verdict’, episode 3: ‘Bloedbad in Bilzen’ in onze app, via hbvl.be/podcast of via Spotify, Apple Podcast, Google Podcasts, Pocket Cast, Podcast Addict

Reageren? Dat kan via podcast@hetbelangvanlimburg.be.

 GeO

Ook Eddy Strijckers werd gedood door Jean Houben. 

Ook Eddy Strijckers werd gedood door Jean Houben. ©  BELGA

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio