©  Shutterstock

Dit zomerse drankje maak je in minder dan vijf minuten tijd

Zin in een zomers drankje op je terras, balkon of bankje in een nabijgelegen park? Whipped strawberry milk - een drankje dat het midden houdt tussen een simpel glas melk en een fancy milkshake - valt in de smaak op sociale media en is super makkelijk om te maken.

Hanne Vandenweghe

TikTok en Instagram zijn de plekken om online hippe drankjes te leren kennen, zo was de Zuid-Koreaanse Dalgona-koffie - op basis van instantkoffie, suiker, water en melk - vorig jaar een grote hit. Daarna volgden verschillende variaties op het recept. Denk aan de zogenaamde whipped Nutella, een glas chocolademelk met een lepel van de bekende chocopasta erdoor. Vorig najaar werd whipped hot chocolate met cacaomix als smaakmaker van dienst een trend.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Helemaal nieuw is het idee achter whipped strawberry milk niet, relevant des te meer. Want wie kan in deze tijden nu niet genieten van een zoet drankje met een fotogeniek roze toefje als eyecatcher in het glas? Zo maak je de lekkernij zelf:

Nodig

  • 4 eetlepels zware room, ook bekend als heavy cream. Dit is een typisch Amerikaans product. Als je het niet vindt in de winkel, is room met een hoog vetpercentage (minstens 36 procent) even goed. Slagroom, die je zelf nog moet opkloppen, komt het meest in de buurt van dit product.
  • Een eetlepel aardbeienpoeder, bijvoorbeeld van Nesquik
  • ijsblokjes
  • koude melk

Bereidingswijze

1. Doe room en melkpoeder met aardbeiensmaak samen in een mengkom. Klop op tot het mengsel een stevige massa is.

2. Vul een groot glas met ijs en vul het voor drie vierden met ijskoude melk.

3. Lepel er nu het aardbeienmengsel door.

4. Serveer met een rietje en klink met je knuffelcontact of bubbelvrienden op het mooie weer.

Extra tip: strooi wat aardbeienpoeder bovenop de room voor een feestelijk effect. Of garneer met een echte aardbei.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Niet te missen