© Miet Debay

© Miet Debay

© Miet Debay

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Scouts Rumanzeis steunt Wereld Downsyndroom Dag

Riemst -

Afgelopen zondag vond de Wereld Downsyndroom Dag plaats. De leiding van Scouts Rumanzeis Riemst riep haar leden op om met twee verschillende kousen naar de activiteit te komen. De leden gingen graag in op de oproep en toonden zo hun steun aan personen met het Downsyndroom.

Miet Debay

De laatste tijd hebben ook de jeugdverenigingen het niet gemakkelijk, maar keer op keer slagen de Scouts Rumanzeis erin om hun activiteit zo coronaproof mogelijk te laten verlopen. Ze vormen bubbels van maximum tien personen en alle activiteiten vinden buiten plaats. Niets houdt hen tegen: ze gaan door weer en wind. Alleen de kapoenen schuilen in het lokaal wanneer het te hard regent.

Afgelopen zondag hadden ze dan weer leuke activiteiten voorzien voor hun leden. Zo hebben de kapoenen een verkenningstocht gedaan door Riemst, de jonggivers gingen naar Genoelselderen waar ze in het bos kampen bouwden en de givers hebben zelf pizza’s gemaakt en gebakken. De leden hebben dankzij de leiding, die er keer op keer in slaagt om alles zo goed mogelijk voor te bereiden, weer een toffe zondag beleefd.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio