Aangeboden door JOBAT

Welke bedrijven zijn geweldige werkplekken?

Easi, gevolgd door Protime en Axxes bij de kleine bedrijven. Accent en vervolgens Het Poetsbureau en Dela bij de grote bedrijven. Dat zijn de winnaars bij de Best Workplaces voor België voor 2021.

William VisterinBron: Jobat.be

Dat is het resultaat van een onderzoek dat jaarlijks wordt uitgevoerd door het Great Place to Work Institute Belgium in samenwerking met Vlerick Business School en Jobat.

De resultaten zijn grotendeels gebaseerd op de mening van de werknemers bij de betrokken bedrijven. De onderzoekers kijken naar bedrijven doorheen twee lenzen: een werknemersbevraging onderzoekt hoe medewerkers vertrouwen, trots en collegialiteit ervaren in hun bedrijf. Een HR-bevraging evalueert het werkgeversbeleid van de organisatie, al speelt deze laatste rondvraag dus minder mee in het eindresultaat.

Impact op resultaten

In elk geval gebeurde het onderzoek voor 2021 in volle Covid-19-periode. “Tijdens de voorbije cyclus van het Great Place to Work onderzoek werden organisaties met grote uitdagingen geconfronteerd. Hierdoor hebben sommigen de keuze gemaakt om zich te focussen op andere prioriteiten”, erkent Dirk Buyens, professor human resources aan Vlerick Business School.

Tegelijkertijd stelt Buyens vast dat de crisis van het voorbije jaar wel degelijk een impact had op de resultaten. “Enerzijds slaagden heel wat organisaties erin om het vertrouwen te versterken. Ondanks de moeilijke tijden konden ze aan hun werknemers tonen dat ze er als werkgever voor hen waren. Dat was vooral bij de kleine en middelgrote ondernemingen het geval”, stelt hij vast. “Anderzijds bleek het voor sommige organisaties dan weer erg moeilijk om met iedereen de connectie te behouden.”

BEST WORKPLACES 2021 – BELGIË

Kleine en middelgrote organisaties

 1. Easi
 2. Protime
 3. Axxes
 4. AE
 5. N-side
 6. Continuum
 7. Technord Belgium
 8. Roche Pharmaceuticals
 9. CTG Belgium
 10. Bewire

Grote organisaties

 1. Accent
 2. Het Poetsbureau
 3. Dela
 4. EY
 5. Democo Group

Lees ook:


Bron: