Aangeboden door JOBAT

Jobs in retail: voor elk wat wils

Het draait zeker niet alleen om winkelverkoop in de retailsector. Al gaan de meeste jobs daar wel naartoe. Maar retail is ook logistiek, administratie én (knelpunt)beroepen waar je misschien niet meteen aan denkt. Zoals operatoren en slagers.

William VisterinBron: Jobat.be

We bieden een overzicht van de meest populaire via Jobat gepubliceerde jobs in de over de laatste twaalf maanden. Retail is beslist een categorie waarvan de jobmarkt het de laatste jaren behoorlijk goed deed, al is het beeld de jongste maanden door de coronapandemie natuurlijk erg gemengd.

Een ding is zeker. Retail is voor een groot deel contact met klanten: in de winkel, online of aan de telefoon. is dan ook met voorsprong de meest gevraagde retailjob volgens de cijfers van Jobat: één vacature op vier in retail gaat daar naartoe. En zowel bij (op vier in de lijst), als bij (op zes) en bij (op acht) gaat het om contact met bestaande of potentiële klanten.

  • Wil je in retail werken?

Administratie en logistiek

Daarnaast is retail ook administratie. De is - na winkelverkoop - dan ook de meest gevraagde job in retail. (intussen ook een hardnekkig knelpuntberoep) staat bijvoorbeeld op zeven.

En dan is er ook het aspect logistiek met de op drie en de op negen in onze lijst van retailjobs. Verder duiken er in de lijst ook technische beroepen op en beroepen waarvan we intussen al wisten dat ze veelgevraagd blijven. Zo haalt ook de de top tien in de lijst van retailjobs van Jobat.

  Gevraagde retailjob Aandeel in retailjobs
1 Winkelverkoop 24,0%
2 Administratief bediende 5,9%
3 Magazijnbeheer 4,9%
4 Sales buitendienst 4,7%
5 Store management 4,6%
6 Customer service 3,2%
7 Accounting 2,9%
8 Sales binnendienst 2,7%
9 Slager 2,2%
10 Vrachtwagenchauffeur 2,0%
11 Toonzaalverkoop 2,0%
12 Sales support & administratie 1,9%
13 Administratie logistiek 1,6%
14 Planning, stock & inventory 1,5%
15 Operator voeding 1,4%
  • Op zoek naar een job in de retailsector?

  • Bron: