Opgepast: van een Orkaan Billie raak je snel in de wind. 

Opgepast: van een Orkaan Billie raak je snel in de wind. ©  BURP

Stevig en tropisch: zo mix je een Orkaan Billie

Orkaan Billie is er, en dat zal je geweten hebben. Dit drankje ziet er misschien onschuldig uit, maar heeft een punch om u tegen te zeggen. Instant tropisch gevoel met als geheime ingrediënt: amarena-kersen in siroop.

productie: BURP

Orkaan Billie

Voor 2 personen - 5 minuten

Nodig

  • 60 ml witte rum
  • 90 ml donkere rum
  • 180 ml passievrucht nectar/sap
  • 180 ml vers sinaasappelsap
  • 1 klein blik amarena kersen op siroop, gebruik 2 el siroop in de cocktail en een paar kersen om af te werken
  • ijsblokjes
  • 2 dunne schijven sinaasappel
  • 1 passievrucht, in partjes

Doen

  1. Meng in een kruik van minstens 500 ml de twee soorten rum, passievrucht nectar, sinaasappelsap en amarena siroop.
  2. Roer even.
  3. Vul twee grote glazen met ijsblokjes en schijfjes sinaasappel.
  4. Giet de cocktail erbij.
  5. Versier met passievrucht en een paar kersen.

Het zit hem in de kers

Het Italiaanse bedrijf Toschi uit de streek rond Modena is al sinds jaar en dag gespecialiseerd in kersen. De amarena is een kleine, bitterzure kers die erg geschikt is voor bereidingen op siroop. Ze zijn perfect om een ijsje of gebak smaakvol af te werken maar ook in onze orkaan Billie blijken ze onweerstaanbaar.

Verkrijgbaar bij speciaalzaken zoals Rob of online.

rob-brussels.be

Dit is een van de eerste verhalen van Billie, het nieuwe lifestylemagazine van de krant. Lees alles van Billie hier. Volg Billie op instagram @Billie.be. En ontdek het Billie-magazine op zaterdag 20/3 voor het eerst bij je weekendkrant.

Niet te missen