©  AFP

Teleurgestelde David Goffin na nieuwe snelle nederlaag: “Nu weet ik weer waarom ik vroeger niet naar hier kwam”

“Ik kwam altijd te laat, holde constant achter de feiten aan”, reageerde een teleurgestelde David Goffin (ATP-13) nadat hij in Dubai in de tweede ronde met 6-3 en 7-6 (7/3) uitgeschakeld was door de Japanner Kei Nishikori (ATP-41), voormalig nummer vier van de wereld.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

“De ondergrond is hier erg snel en Nishikori is één van de snelste spelers in het circuit. Ik kon niet volgen, had moeite om de juiste timing te vinden. Hij blies me op. In de tweede set probeerde ik agressiever te zijn, de controle over te nemen. Soms lukte dat, maar het volstond niet. In de tiebreak stond hij al na tien seconden 4-0 voor. Uiteindelijk was hij gewoon beter dan ik.”

Goffin houdt geen goede herinneringen over aan zijn trip naar het Midden-Oosten. Vorige week wist hij in Doha ook maar één wedstrijd te winnen.

“Nu weet ik weer waarom ik vroeger niet naar hier kwam. Het is hier voor mij moeilijk spelen. Het gaat zo snel dat het lastig is de bal onder controle te houden. Het is dag en nacht verschil met Montpellier (waar hij twee weken terug het toernooi won). Als ik dan ook nog tegenover iemand als Nishikori sta, kan ik het wel schudden. Voordeel is dat ik nu wat meer tijd heb om te rusten en me voor te bereiden op Miami.”

Meer over David Goffin