©  AFP

MotoGP-kampioen Marc Marquez rijdt eindelijk weer rondjes op de motor

De Spanjaard Marc Marquez, de zesvoudige wereldkampioen in de MotoGP die na een breuk in de rechterbovenarm negen maanden geleden aan de weg terug timmert, is dinsdag op het circuit in het Catalaanse Montmelo weer op een Honda gekropen. Dat blijkt uit foto’s op sociale media.

Bron: BELGA

De 28-jarige Marquez brak zijn rechterbovenarm bij een crash in de eerste race van vorig jaar in Jerez op 19 juli. Hij onderging een operatie, maar forceerde de plaat die in zijn arm was gezet bij het openen van een raam. Een tweede ingreep was daardoor noodzakelijk. Hij zat vervolgens het hele seizoen aan de kant en moest toezien hoe zijn landgenoot Joan Mir na een spannende strijd de titel in de koningsklasse van de motorsport veroverde.

 ©  EPA-EFE

De motorcoureur is nog altijd ingeschreven voor de openingsrace van het seizoen, de Grote Prijs van Qatar op 28 maart. Het is echter hoogst onzeker of de Spanjaard dan effectief zijn terugkeer zal vieren.

“Het is heel belangrijk dat ik naar de artsen en naar mijn lichaam luister. Ik stap pas op de motor wanneer ik 100 procent fit ben en om dat te bereiken heb ik nog wat werk te verrichten”, liet Marquez eerder weten.

Aangeboden door onze partners