Voetpad ter hoogte van de Brogelerweg richting sporthal.  

Voetpad ter hoogte van de Brogelerweg richting sporthal.  © roger dreesen

Fietszone en voetpaden

Bocholt -

Om de veiligheid van de zwakke weggebruiker in het centrum van Bocholt te verhogen en de snelheid van het gemotoriseerd verkeer te verlagen is er een fietszone geïnstalleerd in de omgeving van het Kerkplein en op een deel van de Brogelerweg.

Om de situatie veiliger en duidelijker te maken wordt een deel van de Brogelerweg ingericht als fietszone. Deze fietszone geldt in de Kortestraat, het gehele Kerkplein tot aan de rotonde en de Kerkhofstraat , vanaf de Dorpsstraat tot de Kloosterstraat.

Schepen voor mobiliteit Erik Vanmierlo heeft na overleg met de verkeerscommissie en de mobiliteitsambtenaar beslist deze verkeerswijziging aan te geven met grote grondmarkeringen en verkeersborden om automobilisten er op te wijzen dat ze een ‘fietszone’ binnenrijden.

Je mag met de auto een fietsstraat inrijden, maar je mag er niet sneller rijden dan 30 km/u. In een fietsstraat mag je met de auto of andere motorvoertuigen geen fietsers inhalen. Fietsers moeten zich uiteraard ook aan de regels houden: ze mogen de hele breedte van de rijbaan gebruiken voor zover deze enkel opengesteld is in hun rijrichting en de helft van de breedte langs de rechterzijde als de rijbaan is opengesteld in beide richtingen.

De technische dienst van Bocholt heeft ook een nieuw voetpad aangelegd op de Brogelerweg ter hoogte van de sportcomplex ‘de Damburg’.

 RDr

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio