Ziekenhuisopnames opnieuw in stijgende lijn, aantal besmettingen stijgt fors

Van 7 tot 13 maart werden elke dag gemiddeld 156 personen opgenomen in het ziekenhuis met COVID-19, een stijging met 6 procent ten opzichte van de voorgaande zevendaagse periode.

Bron: BELGA

LEES OOK. Experts waarschuwen voor het ‘vals plat’ van de coronacijfers: “Alles lijkt stabiel, tot je wat dichterbij gaat kijken” (+)

In totaal liggen er nu volgens de meest recente cijfers 1.905 mensen in het ziekenhuis, waarvan er 474 intensieve zorgen nodig hebben. Dat blijkt zondagochtend uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Tussen 4 en 10 maart werden er dan weer dagelijks gemiddeld 2.613 nieuwe besmettingen vastgesteld, een stijging met 11 procent in vergelijking met de week voordien. Maar er werden in diezelfde periode ook dagelijks gemiddeld 45.366 testen afgenomen (+8 procent). De positiviteitsratio blijft stabiel op 6,3 procent hangen. In totaal werden in ons land, sinds de start van de pandemie, nu al 805.321 besmettingen geregistreerd. Het reproductiegetal stijgt volgens het dashboard van Sciensano lichtjes naar 1,05, wat betekent dat de epidemie opnieuw aan kracht wint.

Het aantal overlijdens gaat wel nog steeds de goede richting uit. Van 4 tot 10 maart lieten dagelijks gemiddeld zo’n 24,9 mensen het leven, een daling met 7,9 procent. De teller komt in ons land inmiddels uit op 22.421 COVID-19-overlijdens.

Intussen hebben 755.160 Belgen een eerste dosis van het vaccin gekregen, wat overeenkomt met 6,6 procent van de totale bevolking. Zowat 378.932 landgenoten kregen ook al een tweede prik en zijn dus volledig gevaccineerd, goed voor 3,3 procent van de totale bevolking.

LEES OOK. Trieste balans: dit zijn de keiharde cijfers achter één jaar corona in Limburg

Meer over Coronavirus

Nieuwe Video's