©  BELGA

Groot-Brittannië besmet gezonde vrijwilligers met coronavirus

Bron: BELGA

Groot-Brittannië is het eerste land ter wereld waar gezonde vrijwilligers in het kader van een wetenschappelijk onderzoek besmet worden met het coronavirus. Dat heeft het Britse ministerie van Volksgezondheid zondag bevestigd. De eerste testen zijn zaterdag gestart.

Terwijl heel de wereld hard zijn best doet om besmetting met het coronavirus te vermijden, start Groot-Brittannië met een onderzoek waarbij vrijwilligers zich kunnen laten besmetten met het virus.

In het onderzoek - met de toepasselijke naam “The Human Challenge Programma” - zullen maximaal negentig proefpersonen tussen 18 en 30 jaar “in een veilige en gecontroleerde omgeving” aan het virus worden blootgesteld.

Het gaat daarbij om jonge en gezonde vrijwilligers die ook weinig risico lopen om een ernstige infectie met de longziekte Covid-19 op te lopen. De proefpersonen krijgen een lage dosis van het virus toegediend om onder meer na te gaan hoe het immunsysteem reageert op het virus en hoe virusdeeltjes reageren op hun omgeving.

Volgens het Britse ministerie van Volksgezondheid zijn de eerste vrijwilligers zaterdag gestart met hun testen. Het ministerie benadrukt dat de vrijwilligers de klok rond worden gemonitord en bijgestaan.

Meer over Coronavirus

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's