©  BELGA

Eline Berings blijkt dan toch niet besmet te zijn met corona na negatieve nieuwe test: “Hadden ze me maar sneller hertest”

Eline Berings heeft zondag in het Poolse Torun bij een nieuwe PCR-test negatief getest op het coronavirus. De spurtster maakte haar resultaat bekend op Twitter. Haar positieve test van zaterdag blijkt zo vals positief te zijn geweest.

Vincent Van Genechten, Maarten VanhoofBron: BELGA

Berings kon door de positieve test van zaterdag niet aantreden in de halve finales van de 60m horden bij de vrouwen. Het werd zo een erg frustrerend weekend voor Berings. “Als ze me toch maar sneller hadden hertest”, postte ze op Twitter.

“Ik denk dat ik niet hoef uit te leggen hoe kapot ik ben van dit nieuws”, schreef de Belgische hordeloopster eerder op de dag nog, toen nog niet bleek dat ze zaterdag vals positief testte.

 ©  Instagram

Berings testte zaterdag positief na een PCR-test, maar testte daarna negatief op een sneltest. Er was echter niet voldoende tijd meer voor Berings om nog een nieuwe PCR-test te ondergaan voor haar wedstrijd van 13u30. Een negatieve PCR-test is een verplichting voor deelname aan het toernooi.

Noor Vidts, die eerder deze week nog zilver pakte op de vijfkamp, moet tijdelijk in quarantaine omdat ze een kamer deelde met de 34-jarige Berings. De hordeloopster stond voor het eerst sinds het EK outdoor van 2018 aan de start van een groot toernooi.

Laatste EK

De 34-jarige was aan haar laatste EK indoor bezig. Zaterdag eindigde ze in de derde reeks als vijfde in 8.19, een tijd waarmee ze werd opgevist. Met die chrono bleef Berings ruim boven haar pr (7.92) en zeven honderdsten boven haar beste chrono dit seizoen. Ze had dan ook op beter gehoopt. “Ik ben ook niet tevreden met mijn uitvoering. Het was zoals de hele winter: het totaalbeeld is niet goed genoeg”, aldus Berings. “Alles is te plat en te traag. Niets is super en dan kom je snel tekort. Het gevoel op training is goed, maar ik heb problemen om het over te zetten in de wedstrijden.”, klonk het toen in de mixed zone.

Eline Berings is met haar 34 lentes de op een na oudste atlete in de dertigkoppige Belgische selectie, enkel polsstokspringster Fanny Smets is een maandje ouder. De twaalfvoudige Belgische indoorkampioene op de 60m horden draait dan ook al bijna een eeuwigheid mee. Ter illustratie: haar eerste EK indoor was dat van 2007 in het Britse Birmingham, waar ze destijds meteen uitpakte met een achtste stek. Twee jaar later snelde ze in een Belgisch record naar de Europese indoortitel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer