©  ISOPIX

Jan Jambon: “Beperkte versoepelingen opnieuw op de agenda van Overlegcomité”

“De cijfers zitten terug op het niveau van voor vorige vrijdag. Toen hadden we enkele beperkte versoepelingen op de agenda staan, dus ik denk dat die er vandaag opnieuw op staan.” Dat zei Vlaams minister-president Jan Jambon vrijdag voor aanvang van de ministerraad.

Pauline BeckersBron: BELGA

LEES OOK. Perspectief voor horeca en jongeren? Dit ligt er op tafel bij Overlegcomité

Om 14 uur staat een nieuw Overlegcomité op de agenda en de Vlaamse ministers hopen daar toch een versoepeling van de maatregelen te kunnen aankondigen. Minister van Jeugd Benjamin Dalle wil in het bijzonder aandacht voor de jongeren. “Ik hoop dat er meer mogelijkheden zullen zijn voor buitenactiviteiten, en ook richting paasvakantie”, zei hij vrijdagochtend. “Ik denk dat kinderen en jongeren echt perspectief willen, ook voor die paasvakantie.”

Volgens Onderwijsminister Ben Weyts ligt de kotbubbel opnieuw op tafel. “De kotbubbel is het enige dat nog federaal moet worden geregeld, voor de rest ben ik zelf bevoegd”, aldus Weyts. “Ik hoop dat men dat nu eindelijk eens doet. Het is maar een kleintje, geen ingrijpende maatregel. Het is eigenlijk gewoon het regelen van wat vandaag al bestaat in de praktijk. Het is een beetje perspectief en waardering voor studenten die ervoor kiezen om in plaats van voor hun gezin voor hun kot te kiezen als een soort van kernhuishouden.”

Meer over Jan Jambon