Meghan Markle 

Meghan Markle ©  AFP

Meghan Markle eist 1,7 miljoen euro schadevergoeding van Britse tabloid

Meghan Markle, de echtgenote van de Britse prins Harry, eist 1,5 miljoen pond (1,75 miljoen euro) schadevergoeding van de krant ‘Mail on Sunday’. Dat werd dinsdag duidelijk tijdens een hoorzitting in het hooggerechtshof in Londen. Daar eiste de hertogin van Sussex ook dat het dagblad alle kopieën van haar handgeschreven brief, waaruit de tabloid twee jaar terug citeerde, vernietigt of teruggeeft.

jvhBron: BELGA

De zaak gaat over een handgeschreven brief van Meghan aan haar van haar vervreemde vader Thomas Markle. Daarin schreef ze onder meer dat hij haar hart in een miljoen stukjes had gebroken. De krant publiceerde de brief.

De advocaat van Meghan eiste verder dat ‘The Mail on Sunday’ een rectificatie op de voorpagina publiceert en dat uitgever ‘Associated Newspaper Limited’ 750.000 pond aan juridische kosten van de hertogin betaalt.

Vorige maand boekte Meghan een belangrijke overwinning in het proces tegen ANL toen de rechter vaststelde dat met de publicatie van de veelbesproken brief van Meghan aan haar vader inderdaad haar privacy werd geschonden. Ook heeft ANL met de publicatie inbreuk gepleegd op het auteursrecht van de hertogin van Sussex.

Meer over Brits koningshuis

Aangeboden door onze partners