© Eric Dupain

Dries Boulet algemeen manager van de VHV

Tongeren -

Donderdag 25 februari was de laatste officiële werkdag van Patrick Boes als secretaris-generaal van de Vlaamse Handbalvereniging (VHV). Met Tongenaar Dries Boulet haalde de Vlaamse Handbalvereniging enige tijd geleden een ervaren manager in huis die voortaan zal opereren als Algemeen Manager van de VHV.

Eric Dupain

De taak van Dries Boulet zal erin bestaan om de kloof met de clubs te verkleinen en tegelijk een meer professioneel beleid uit te stippelen met als hoofddoel de handbalsport naar een hoger niveau te tillen. Vanuit zijn functie zal Boulet de contacten met Sport Vlaanderen intensifiëren om zo tot een nog betere samenwerking te komen.

Patrick Boes was sinds eind maart aan het werk als secretaris-generaal van de Vlaamse Handbalvereniging. Hij verving op dat ogenblik Tina Muyllaert, die haar functie om persoonlijke redenen voorlopig neerlegde. De ad-interim functie werd in augustus een volwaardige functie toen bleek dat Muyllaert definitief afscheid nam van de VHV. “De voorbije elf maanden hebben we in moeilijke omstandigheden heel hard gewerkt”, blikt Patrick Boes terug.

Crisismanager

“Ik nam over op een moment dat het land net in lockdown was gegaan. Het was een constant anticiperen op de steeds strenger wordende maatregelen”, gaat Boes verder. “Daarenboven moest ik als een soort van crisismanager opereren om inzicht te krijgen in de algemene en financiële toestand waarin de VHV zich bevond. Het was een boeiende periode waarin ik soms ten opzichte van de clubs niet zo’n populaire maatregelen heb moeten nemen. Maar kijk, als je aan het hoofd van een organisatie staat, moet je knopen durven doorhakken ten behoeve van het grote geheel, in dit geval de sport.”

“Mijn enige frustratie is dat ik in de voorbije elf maanden slechts één handbalweekend heb mogen meemaken”, aldus Boes. “Met Dries Boulet heeft de Vlaamse Handbalvereniging een volwaardige, ervaren en fulltime manager aangeworven. De voorbije weken heeft hij zich in de luwte ingewerkt om vanaf vandaag voluit aan de slag te gaan. Ik wens hem alle succes. Vanaf nu kan ik mij meer focussen op mijn rol als secretaris-generaal van de KBHB. Ook daar wacht onze sport enkele grote uitdagingen die ik met hetzelfde enthousiasme en gedrevenheid zal aanpakken.”

Communicatie

Eind vorig jaar werd Dries Boulet aangesteld als Algemeen Manager van de Vlaamse Handbalvereniging. De voorbije weken werkte hij zijn lopende projecten als centrummanager van Sportoase Tongeren en Lanaken af om begin deze week zijn fulltime aan de slag te gaan.

“De voorbije weken heb ik mij in bepaalde dossiers proberen in te werken”, zegt Dries Boulet. “Onze sport heeft de laatste weken enkele tikken geïncasseerd. Fijn is dat niet, maar ik ben niet bepaald iemand die in een hoekje zal zitten grienen. Communicatie is voor mij heel belangrijk, zowel intern als extern. Met het personeel hebben we opnieuw wekelijks een meeting, zodat ik op de hoogte ben van de dagelijkse werking.”

“Tegelijkertijd heb ik werk gemaakt van rondetafelgesprekken met clubverantwoordelijken vanuit heel Vlaanderen”, gaat Boulet verder. “Door corona moet dit allemaal online. Het belangrijkste is dat we tijdens die gesprekken elkaar leren kennen. Ik ontdek wat er leeft bij de mensen en zij leren mij en mijn plannen kennen. Handbal is altijd een rode draad in mijn leven geweest. Mijn hart bloedt dan ook enorm door de klappen die de sport gekregen heeft. Aan mij om een beleid uit te stippelen om onze sport een plaats te geven die ze verdient. Je kan geen omelet bakken zonder eieren te breken, dus zal en kan ik niet altijd iedereens vriend zijn. Maar dat hoeft ook niet, zolang de sport er wel bij vaart.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio