Eerste beelden van Oprah-interview met Harry en Meghan zijn er: “Moest mijn gezin daar weghalen”

De Amerikaanse televisiezender CBS heeft twee trailers online gezet van het langverwachte interview dat prins Harry en Meghan Markle aan Oprah Winfrey hebben gegeven. “De situatie was te giftig geworden”, zegt Harry onder meer. Het gesprek wordt op zondag 7 maart in de VS uitgezonden.

flb

Uit de eerste trailer blijkt alvast dat Harry en Meghan geen onderwerp uit de weg gaan in het interview met Oprah Winfrey en er duiken meteen al een paar opvallende uitspraken op. Zo geeft Harry een verklaring voor waarom hij zich samen met zijn gezin van het koningshuis heeft afgescheurd. De parallel met zijn door de pers opgejaagde en uiteindelijk verongelukte moeder prinses Diana werd voor hem te duidelijk.

“De situatie was te giftig geworden en ik moest mijn gezin daar weghalen. Mijn grootste angst was dat de geschiedenis zich zou herhalen. Ik ben heel erg opgelucht om hier samen met mijn vrouw te zitten en met jou te spreken, Oprah”, zegt Harry, die het interview samen met Meghan geeft in hun tuin in Montecito. “Ik kan me niet voorstellen hoe dat destijds moet zijn geweest voor mijn moeder, die dit allemaal alleen heeft moeten doorstaan. Wij hebben tenminste elkaar nog, maar voor ons was dit proces al loodzwaar.”

Oprah reageert ook op een antwoord dat Meghan gaf tijdens het interview, dat nog niet te zien is in de trailer. Maar Oprahs reactie spreekt boekdelen: “Dus deze situatie was niet te overleven? Dat klinkt wel alsof er op een gegeven moment een breekpunt is geweest.” De trailer eindigt uiteindelijk met de talkshowhost die vermeldt dat het koppel “enkele choquerende dingen” heeft gezegd in het negentig minuten durende interview.

Verdeelde reacties

De reacties op de vrijgegeven beelden zijn verdeeld. “Amerika verkeert door corona al een jaar in crisis. Mensen zijn dakloos, werkloos of hebben familieleden verloren. En dan gaan Harry en Meghan vanuit hun riante tuin in Californië klagen over hun koninklijke leven. Sorry, maar dit is zo ontzettend ongepast in deze tijden”, schrijft iemand.

Een ander zegt: “Ik kijk ernaar uit om van Harry en Meghan zelf te horen hoe ze alles ervaren hebben. Alles wat we weten, weten via de media, maar dit is hun verhaal. Ik juich het toe dat ze hun eigen weg zijn ingeslagen.”