Wat een entree: Argentijnse tiener Juan Manuel Cerundolo wint eerste ATP-toernooi dat hij ooit speelde

De Argentijnse youngster Juan Manuel Cerundolo heeft zondag het toernooi van Cordoba (gravel/294.235 dollar) op zijn naam geschreven. Het nummer 335 van de wereld speelde in eigen land zijn allereerste ATP-toernooi. Hij versloeg in de finale de Spanjaard Albert Ramos (ATP 47) met 6-0, 2-6 en 6-2.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

De 19-jarige Cerundolo stootte vanuit de kwalificaties door naar de hoofdtabel. Zijn kunststukje doet denken aan dat van Guillermo Coria. Die won in 2001 in het Chileense Vina del Mar op zijn 19e eveneens het eerste ATP-toernooi waaraan hij deelnam.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Ik kan het nog altijd niet geloven”, reageerde de linkshandige tiener, die op de nieuwe wereldranking naar plaats 181 wipt. “Het was een ongelofelijke week.”

De 33-jarige Ramos greep naast een derde ATP-titel. “Ik moet JuanMa in de eerste plaats feliciteren”, zei hij. “Ik heb alles gedaan wat ik kon. Het is jammer dat ik de titel niet kon winnen.”

Aangeboden door onze partners