©  BART DEWAELE

Anderlecht-fans vieren zege tegen Standard met vuurwerk en bengaals vuur, Lukaku bedankt ex-club

Anderlecht won zondagmiddag de Classico tegen Standard met 1-3. Een deugddoende zege voor de fans van paars-wit. Die bouwden in Neerpede dan ook een (niet zo coronaproof) feestje aan het oefencomplex in Neerpede. Op Twitter bedankte Romelu Lukaku zijn ex-team dan weer voor de prestigieuze zege.

bvv, tjm

LEES OOK. Anderlecht herpakt zich met 1-3-zege in tegenvallende klassieker, Standard uitgeteld voor PO1

Anderlecht beleeft een moeilijk seizoen, maar ging zondagnamiddag wel met 1-3 winnen op het veld van Standard na goals van Amuzu, Lawrence en Dauda. Een zege waar ze bij paars-wit heel tevreden mee zijn. Met vuurwerk en gezangen werden Vincent Kompany en co. na de verplaatsing naar Luik door een hondertal fans terug verwelkomd in Neerpede.

(lees verder onder de foto’s)

 

 ©  BART DEWAELE

 

 ©  BART DEWAELE

De taferelen doen natuurlijk ook de wenkbrauwen fronsen, want echt conform de coronamaatregelen lijkt de bijeenkomst niet. Eerder op de dag wachtten ook de Standard-fans hun favoriete ploeg op bij aankomst aan het stadion, en ook daar leken de coronaregels niet de voornaamste bekommernis van de aanwezigen.

Lees ook: Standard-fans nemen het niet zo nauw met de coronaregels voor clash met Anderlecht

De zege in de Classico liet ook Romelu Lukaku niet onbetuigd. De Inter-spits, die overigens vandaag zelf de netten deed trillen in een 3-0 zege tegen Genoa, stuurde op twitter een bedanking richting zijn oude club en grote liefde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.