©  Peter Malaise

Sep Vanmarcke ziet twee teamgenoten wegvallen voor de start van de Omloop Het Nieuwsblad

Het coronavirus heeft in aanloop naar de Omloop Het Nieuwsblad ook toegeslagen bij Israel Start-Up Nation, de ploeg van Sep Vanmarcke. Sportdirecteur Dirk Demol testte donderdag positief op corona. Vrijdag onderging hij een nieuwe test, die bleek negatief te zijn. Zijn team neemt echter geen enkel risico en trekt Demol terug uit de openingsklassieker. Ook twee renners die met hem in concact kwamen, de Zwitser Reto Hollenstein en de Canadees Guillaume Boivin, worden op kant gehouden. Sportdirecteur Eric Van Lancker blijft eveneens aan de zijlijn. Daarom wordt René Andrle opgeroepen.

Maarten DelvauxBron: BELGA

Donderdag kreeg Dirk Demol het bericht dat hij een positieve covid-19 test had afgelegd. Daarom beslisten we hem aan een nieuwe test te onderwerpen. Vrijdagavond kregen we het bericht dat die negatief was. Toch nemen wij geen enkel risico en daarom verliet Demol de wedstrijdbubbel”, legt sportdirecteur Eric Van Lancker uit.

“Twee renners die met Dirk Demol nauw in contact kwamen, wacht zo hetzelfde lot. Hollenstein en Boivin starten niet in de openingsklassieker. En ook ikzelf trek me terug uit de koers. René Andrle komt over uit Frankrijk en zal het openingsweekend doen als sportdirecteur voor onze ploeg. Dit is natuurlijk een zware dobber. Sep Vanmarcke, toch wel één van de topkandidaten voor de zege, krijgt zo meteen twee ploegmakkers minder in steun”, sakkert Van Lancker.

De ploeg bij Israel Start-Up Nation voor de Omloop Het Nieuwsblad: Sep Vanmarcke, Jenthe Biermans, Norman Vahtra (Est), Mads Würtz Schmidt (Den) en Tom Van Asbroeck

LEES OOK. DEELNEMERSLIJST. Omloop Het Nieuwsblad 2021: grote namen dagen Jasper Stuyven uit

Meer over Sep Vanmarcke