©  AFP

Is de topvorm terug? David Goffin stoot door naar halve finales in Montpellier: “Ik voel mij beter”

David Goffin (ATP 15) heeft zich vrijdag geplaatst voor de halve finales van het ATP-toernooi in het Zuid-Franse Montpellier (hard/262.170 euro). Het tweede reekshoofd versloeg de Italiaan Lorenzo Sonego (ATP 36) in twee sets.

Bron: BELGA

Na een uur en 27 minuten stond de 6-4, 6-4 eindstand op het bord. Het was het eerste onderlinge duel tussen de 30-jarige Goffin en de 25-jarige Sonego.

Het is de derde keer dat Goffin de laatste vier haalt in Montpellier. Het lukte hem ook vorig jaar en in 2018. Zijn laatste obstakel op weg naar de finale wordt de Wit-Rus Egor Gerasimov (ATP 83) of de Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina (ATP 56).

David Goffin wil in Montpellier matchritme en vertrouwen opdoen na een mislukte Australische tournee met onder meer een snelle exit op de Australian Open.

 

 ©  AFP

“Vandaag ging alles veel vloeiender dan tijdens mijn eerste match”, verwees hij naar de moeizame winst woensdag tegen de Fransman Benjamin Bonzi (ATP 125). “Ik zat meer in de rally’s, speelde agressiever, wisselde makkelijker van richting en durfde naar het net komen.”

Goffin haalde eerder de halve finales in Montpellier in 2018 en 2020. “Het is mijn derde halve finale hier, maar ik wil een bijkomende horde nemen. Ik krijg een nieuwe kans, ook al weet ik dat in dit stadium het altijd lastig is. Ik heb al twee goeie overwinningen op zak en ik hoop dat het in de halve finale nog vlotter gaat.”

Tegen Gerasimov voor plaats in finale

In die halve finale speelt Goffin tegen de Wit-Rus Egor Gerasimov (ATP-83). Gerasimov, die in de eerste ronde voormalig nummer een van de wereld Andy Murray (ATP-121) uitschakelde, won vrijdag in de kwartfinales in 2 uur en 28 minuten met 4-6, 6-4 en 7-5 van de Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina (ATP-56).

Goffin speelde één keer eerder tegen Gerasimov. In augustus vorig jaar werd de 30-jarige Luikenaar in Marseille in de 1/8ste finales met 6-4 en 7-6 (7/5) uitgeschakeld door de 28-jarige Wit-Rus. Net als in Montpellier werd er in Marseille op hardcourt gespeeld.

“Gerasimov heeft de jongste tijd veel progressie gemaakt en indoor was hij altijd al goed”, weet Goffin. “Vorig jaar in Marseille zat ik helemaal niet in de wedstrijd en heb ik het wat laten lopen. Ook zaterdag wordt het geen makkelijke opdracht. Ik zal het initiatief moeten nemen, de bal vroeg nemen en proberen hem zo veel mogelijk te laten lopen, zodat hij niet kan slaan zoals hij gewend is. Gerasimov serveert goed en speelt agressief. Zodra hij kansen heeft, zal hij proberen vooruit te komen.”

Het wordt voor Goffin de tweede halve finale van 2021. Begin januari werd hij in Atalya uit de finale gehouden door de Australiër Alex De Minaur (ATP-23). Zijn laatste ATP-finale speelde hij in de zomer van 2019 in Cincinnati. “In Antalya waren de omstandigheden anders. Het was de start van het seizoen en ik had er een zware kwartfinale opzitten tegen Pierre-Hugues Herbert, waarin ik matchpunten moest redden. Nu voel ik me beter en heb ik het gevoel dat ik de zaken onder controle heb. Ik sta nu in de halve finale en wil proberen verder te gaan.”

Meer over David Goffin