©  AP

Wat een nachtmerrie: ploeg kan eerste titel in 42 jaar pakken met één goal, maar VAR fnuikt feestje driemaal (waaronder in 97ste minuut)

Flamengo volgt zichzelf op als kampioen van Brazilië. Op de slotspeeldag verloor het team uit Rio de Janeiro weliswaar met 2-1 van FC Sao Paulo, maar door het gelijkspel van eerste achtervolger Internacional tegen Corinthians (0-0) mochten ze toch vieren.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

De spelers van Flamengo, bij wie middenvelder Diego (o.a. ex-Porto, Werder Bremen, Juventus), volgden de ontknoping van de match van Internacional op een smartphone op het veld van Sao Paulo. Verschillende keren leek de titel weg want Internacional kreeg een penalty en scoorde ook twee keer, waaronder in de 97ste (!) minuut.

Maar de VAR greep telkens in, tot wanhoop van de spelers.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na het verlossende eindsignaal brak uiteindelijk een groot feest los bij Flamengo, dat zijn zevende titel pakt. Palmeiras is met tien titels recordhouder. Internacional wacht al 42 jaar op een titel.

 

 ©  EPA-EFE

 

 ©  REUTERS