©  AFP

Rugblessure houdt Rafael Nadal weg uit Rotterdam

Rafael Nadal (ATP 2) geeft vanwege een rugblessure forfait voor het ATP-toernooi van volgende week in Rotterdam.

Werner BourlezBron: BELGA

De Spanjaard was het eerste reekshoofd in Rotterdam Ahoy. Dat wordt nu de Rus Daniil Medvedev (ATP 3), de runner-up van de Australian Open.

“Het is een grote teleurstelling dat ik me moet terugtrekken in Rotterdam. Zoals de meeste fans weten, had ik rugklachten in Australië, die begonnen in Adelaide en doorgingen tijdens Melbourne. We vonden een tijdelijke oplossing waardoor ik pijnloos kon spelen in de tweede week van het toernooi (hij verloor in de kwartfinale van Tsitsipas, nvdr). Eenmaal terug in Spanje heb ik mijn dokter bezocht en samen met mijn team hebben ze geadviseerd om de komende week niet te spelen”, legt Nadal uit in een persbericht. “Ik keek er echt naar uit om terug te komen naar Rotterdam en Nederland, want het is al een tijdje geleden dat ik daar speelde en dit was het perfecte jaar voor mijn kalender. Ik hoop snel terug te komen en daar te spelen. Ik wens het toernooi heel veel succes, het is altijd een evenement van topklasse.”

Ex-topspeler Richard Krajicek, directeur van het ABN AMRO World Tennis Tournament, betreurt de afzegging maar blijft positief. “We keken er natuurlijk heel erg naar uit om Rafael Nadal in actie te zien, zeker omdat het zijn eerste optreden sinds 2009 zou zijn. We zullen hem de komende week missen. Gelukkig hebben we nog steeds een fantastische lijst over, met spelers als Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev en Andrey Rublev.” Ook David Goffin wordt er verwacht.

Meer over Rafael Nadal