©  AFP

Van Snick zet man op zijn plaats na seksistische opmerking: “Ik heb medelijden met je sekspartners”

Judoka Charline Van Snick heeft op Facebook uitgehaald naar een man die een seksistische reactie plaatste onder een van de haar video’s. “Spreek je op deze manier ook over je moeder?”

Nadat de judoka afgelopen week de vijfde plaats behaalde op de Judo Grand Slam in Tel Aviv plaatste ze een video van haar gewonnen kamp op Facebook. Van Snick kreeg heel wat felicitaties, maar daartussen zat ook een ongepaste reactie. “Lesbische judoporno”, schreef een man onder de video.

Van Snick liet die opmerking niet zomaar passeren en reageerde zonder schroom. “Op welk moment leek het u interessant om zo’n reactie te plaatsen onder een sportvideo?”, schreef Van Snick. “Geldt uw gebrek aan respect voor alle vrouwen? Spreek je op deze manier ook over je moeder? Ik heb medelijden met je seksuele partners, gezien je bekrompen blik op de zaken. Ik raad je aan een paar cursussen seksuele opvoeding te volgen. En wat uw fantasieën betreft, in plaats van zo’n dingen te reageren onder deze video, neem je beter een abonnement op Erika Lust (Zweedse erotische filmregisseur, nvdr.). Wanneer zullen we begrijpen dat vrouwen geen object zijn en dat ook nooit zullen zijn? Wanneer zullen we begrijpen dat de rol van een vrouw niet is om te voldoen aan de behoeften en verlangens van een man of een geile tiener? Zullen we ooit begrijpen dat ze meer zijn dan borsten of billen, meer dan een lichaam om te n*****?”

De judoka voegde ook nog toe dat er op dergelijke reacties straffen staan. De man in kwestie reageerde dat het om een grap ging. De reacties werden ondertussen verwijderd.

Meer over Judo