©  Dick Demey

Ward Petré weer op het ijs, Belgische snelschaatsfederatie verdeelt startplaatsen na selectieraces

Een time trial over zes ronden zal maandag beslissen over de Belgische afvaardiging naar de wereldkampioenschappen shorttrack. Dat heeft de Belgische Snelschaatsfederatie (KBSF) bekendgemaakt. De wereldtitelstrijd staat van 5 tot en met 7 maart in Dordrecht op de agenda.

Arno SchepersBron: BELGA

Hanne Desmet, Alexandra Danneel en Tineke den Dulk, die recent de Belgische nationaliteit verwierf, schaatsen voor twee startplaatsen. De winnares mag naar het WK, de tweede startster wordt aangewezen door de selectiecommissie van de KBSF. Vervolgens rijden Gert-Jan Goeminne en Rino Vanhooren voor één startplaats. Op grond van zijn prestaties eerder dit seizoen is Stijn Desmet al zeker van een WK-plek.

De uit Nederland afkomstige Den Dulk heeft sinds 16 februari toestemming van de Internationale Schaatsunie (ISU) om voor België uit te komen. Zij woont al ruim een jaar in Hasselt. Bij de mannen mocht ook Adriaan Dewagtere deelnemen aan de selectiewedstrijd. Maar hij is onvoldoende hersteld van zijn val tijdens de training in december. Hij moet nog wat aan zijn conditie werken, zegt hij op de site van de KBSF. Twee weken geleden keerde Dewagtere terug op het ijs, nadat hij intensief heeft gerevalideerd bij de kinesist.

Ward Pétré, die met Dewagtere ten val kwam en zich ernstig blesseerde, staat sinds enige dagen weer op het ijs.