© Bianca Swinters

© Bianca Swinters

thumbnail:
thumbnail:

Wijkschool Cocon Kreyel zamelt in!

Bocholt -

De coronacrisis heeft ook een impact op de inkomsten van wijkschool Kreyel Sjoal, waar ze door de maatregelen geen grote activiteiten meer kunnen organiseren. Maar het oudercomité blijft niet bij de pakken zitten en zoekt elke keer naar nieuwe, originele acties in de hoop aan de nodige financiële middelen te komen.

Bianca Swinters

Door de coronacrisis zien veel scholen en verenigingen hun inkomsten sterk dalen. Door de huidige maatregelen moeten hun ‘normale’ sponsoractiviteiten vaak afgelast worden. Het oudercomité van Kreyel Sjoal vindt het belangrijk om ouders en sympathisanten zo weinig mogelijk aan de mouw te trekken om de school te sponsoren. De leden proberen daarom in te zetten op creatieve manieren om geld in het laatje te krijgen en zo toch de nodige investeringen te kunnen realiseren. De inzamelingen op school zijn daar een voorbeeld van.

Lenteschoonmaak

Zo kan iedereen sinds enkele jaren zijn gebruikte huis- en tuinbatterijen deponeren in de dropbox van de school. Die is te vinden naast de schoolpoort in Kreyel (Stramproyerweg 37). In de school weten ze intussen dat elke kilo telt. Het oudercomité organiseert dan ook na de krokusvakantie een grootse inzamelactie van kleding, lakens, dekens, gordijnen, knuffelbeesten, schoenen (per paar), riemen en handtassen. Dat alles kan in zakken afgegeven worden aan de school van 22 februari tot en met 7 maart. Deze acties zijn van cruciaal belang. De opbrengst van de inzamelingen wordt immers geïnvesteerd in materiaal en teambuildingactiviteiten voor de kinderen, maar ook in nodige infrastructurele vernieuwingen.

Cocon Kreyel is een school met een ziel, de kinderen kénnen elkaar en zorgen voor elkaar, ongeacht het leeftijdsverschil. Er zijn kippen, er worden groenten gekweekt en bij mooi weer wordt er buiten geluncht en lesgegeven. Uiteraard is de grootste doelstelling het behoud van het schooltje en de aantrek van nieuwe leerlingen. Om die reden is het oudercomité bezig met het vernieuwen van de speelplaats. Daarom doet ze een warme oproep aan iedereen om aan de school te denken tijdens de lenteschoonmaak.

https://www.facebook.com/Driehoekdecocon/

https://www.youtube.com/watch?v=Iv8_eocN-ZA&feature=share


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio