©  ISOPIX

Einde verhaal voor Novak Djokovic op de Australian Open? Titelverdediger vreest blessure na “speciale zege”

Novak Djokovic moest zich vrijdag in de derde ronde van de Australian Open laten behandelen aan de buikspieren. De Servische titelverdediger won weliswaar in vijf sets van de Amerikaan Taylor Fritz, maar zei achteraf te vrezen voor een scheurtje.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

“Het is een spierscheurtje dus ik weet niet of ik er in twee dagen van hersteld zal zijn”, zei de nummer 1 van de wereld, die het in de achtste finales moet opnemen tegen de Canadees Milos Raonic (ATP 14). “Ik weet niet of ik in staat zal zijn om op de baan te stappen. Ik ben heel fier over mijn prestatie vanavond, morgen zien we verder.”

Djokovic laste tegen Fritz een medische time-out in bij het begin van de derde set. Na zijn terugkeer op de court leek de Serviër dichtbij een opgave te staan, omdat hij beet door en won alsnog de wedstrijd.

“In de vierde set heb ik alleen maar opgeslagen. Ik sloeg twee eerste ballen op, kon geen returns slaan. Ik probeerde gewoon in leven te blijven en hoopte dat het daar vanbinnen wat beter zou gaan. Dat gebeurde ook tegen het einde van de vierde set”, aldus Djokovic. “Dit is een van de speciaalste overwinningen uit mijn leven. Wat ook de setting is of wie ook de tegenstander is, als je zo door een match komt, dan onthoud je dat.”

 

 ©  BELGA

De wedstrijd begon met publiek in de Rod Laver Arena maar kort voor middernacht moesten de fans het stadion verlaten wegens de aankomende lockdown, die vanaf zaterdag middernacht (lokale tijd) werd uitgevaardigd. Zo eindigde het duel in een begrafenisstemming.

“Publiek of niet, ik concentreerde mij op wat er gebeurde op de court. Met die blessure hoopte ik dat er iets zou gebeuren waardoor ik alsnog zou winnen. Wat ook uiteindelijk is gebeurd”, besloot ‘s werelds nummer één.

Meer over Novak Djokovic

Aangeboden door onze partners