© Het Belang van Limburg

HERBELEEF. UHasselt en HBvL beantwoorden al uw vragen over het vaccin en over vaccinatie

Hasselt - Het Belang van Limburg organiseerde dinsdag 9 februari samen met de Universiteit Hasselt live een vragenuurtje rond het coronavaccin en over de vaccinatiestrategie. U reageerde massaal: maar liefst 600 lezers en kijkers hadden een of meerdere vragen voor de experten. Hier kan u de video van het debat herbekijken.

Miranda Gijsen

Wanneer ben ik aan de beurt? Kan ik vooraf kiezen welk vaccin ik krijg? En waartegen word ik beschermd en voor hoelang? Dat zijn de drie meest gestelde vragen uit meer dan 600 reacties van onze lezers. Die massale reactie onderstreept niet alleen dat er nog veel onzekerheid heerst rond de vaccins, maar ook dat de vaccinatiestrategie voor veel mensen nog onduidelijk is.

Daarom gaven Niel Hens, Piet Stinissen en Jeroen van der Hilst antwoord op de meest prangende vragen. Niel Hens is als biostatisticus een autoriteit in het ontwikkelen van wiskundige computermodellen die kunnen voorspellen hoe een virus of een infectieziekte zich verspreidt en lid van de GEMS, de expertengroep die de regering adviseert. Jeroen van der Hilst is professor immuunpathologie en internist-infectioloog in het Hasseltse Jessa Ziekenhuis. En Piet Stinissen is professor immunologie en decaan Geneeskunde en Levenswetenschappen aan de Hasseltse universiteit.

Meer over Coronavaccin