©  Boumediene Belbachir

Met uw hulp brengt HBvL ultiem eerbetoon aan Limburgse coronaslachtoffers

Hasselt -

Een jaar na het begin van de coronacrisis wil Het Belang van Limburg een ultiem eerbetoon brengen aan alle dodelijke slachtoffers die het virus in onze provincie gemaakt heeft. Maar dat kan alleen met uw hulp.

Joos Meesters

Laat hier de naam en foto van jouw dierbare achter, vergezeld van een persoonlijke boodschap.

Op 16 maart zal het exact een jaar geleden zijn dat het coronavirus zijn eerste leven eiste in onze provincie. Het was het begin van een lijdensweg die vandaag nog steeds voortduurt. De gezondheidszorg botste op haar limieten, de economie kreunt en ons sociaal leven werd lamgelegd. Maar ondanks alle inspanningen vielen er alleen maar meer doden te betreuren. Veel doden.

Dagelijks zijn ze in het nieuws. Soms in pakkende verhalen van verdriet en machteloosheid. Maar vaker nog als anonieme cijfertjes die ons moeten vertellen in welke fase de pandemie zich bevindt. Kunnen we versoepelen, of moeten we verstrengen? Wie het gemis niet aan den lijve ondervindt, zou haast vergeten dat achter elk cijfer het gezicht van een ouder, een kind, een geliefde of vriend schuilgaat.

Heftig jaar

“Het is een heftig jaar geweest. Zeker in onze provincie, die bijzonder hard getroffen is”, zegt Indra Dewitte, hoofdredacteur van Het Belang van Limburg. “Veel mensen hebben afscheid moeten nemen in onmenselijke omstandigheden: in heel beperkte kring, zonder de mogelijkheid om elkaar te troosten met een knuffel. De vaccins brengen licht aan het einde van de tunnel, maar de slachtoffers willen we niet vergeten.”

Daarom wil Het Belang van Limburg een sereen eerbetoon brengen aan al die Limburgse coronadoden. “Om ons verdriet te delen en elkaar te troosten. Net die dingen die we het voorbije jaar zo moeilijk konden. Want zeker in deze moeilijke tijd moeten we er zijn voor elkaar”, zegt Indra Dewitte.

Foto’s en herinneringen

Daarvoor willen we uw hulp vragen. Hier kunt u de naam en foto achterlaten van de dierbare die u het voorbije jaar heeft verloren aan het virus, vergezeld van een persoonlijke boodschap. Dat kan een korte tekst zijn die de overledene typeert, een woord van troost of een mooie herinnering. Wij bundelen al die herinneringen tot een ultiem eerbetoon. Zodat de anonieme cijfertjes voorgoed een gezicht krijgen. Inzenden kan tot en met vrijdag 19 februari 2021.

Door een technisch probleem kan u uw inzending niet doen in onze app op een Androidsmartphone. We verwijzen u in dat geval door naar m.hbvl.be op smartphone of naar hbvl.be op pc.

Meer over Coronavirus

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's