©  Foto Marc Van Hecke

Einde seizoen voor veldrijdster Laura Verdonschot: “Twee nachten wakker gelegen na het WK, dat was zo slecht”

De Lommelse Laura Verdonschot (Pauwels Sauzen - Bingoal) komt dit seizoen niet meer in actie. Onderzoeken toonden aan dat een verhoogd trainingsvolume haar lichaam overmatig heeft vermoeid. Daarom werd in overleg tussen renster en teamleiding beslist om vroegtijdig in rust te gaan en de focus op volgend veldritseizoen te richten.

Bron: BELGA

LEES OOK. Verdonschot na 26ste plek op WK: “Voelde me belachelijk toen ik over de aankomst bolde”

In een poging om op haar 24e een stap voorwaarts te zetten, schroefde Laura Verdonschot in samenspraak met haar persoonlijke trainer de voorbije maanden het trainingsvolume stevig op. Die extra uren leverden helaas niet de verhoopte stap vooruit, maar een achteruit op.

Medische testen gaven intussen de verklaring voor de ontgoochelende prestaties van de voorbije weken: het lichaam van Verdonschot is door die bijkomende trainingsarbeid overmatig vermoeid geraakt. Om geen schade te berokkenen op de langere termijn, is beslist vroegtijdig een streep onder haar seizoen te trekken, zodat ze zich na een voldoende lange rustperiode op volgend veldritseizoen kan voorbereiden.

 

 ©  Geert De Rycke

Verdonschot zet daarmee een punt achter een periode die niet alleen fysiek maar ook mentaal veeleisend was.

“Na mijn 26e plaats op het WK heb ik twee nachten wakker gelegen. Dié uitslag op dát parcours, dat was abnormaal slecht. Het seizoen begon nochtans goed, maar de voorbije weken ging het altijd maar slechter. Iedereen zag dat ik niet mijn normale niveau haalde. Er komen nog enkele crossen in de streek die me goed liggen, dus het seizoen beëindigen, is een moeilijke keuze, maar wel de enige juiste. Ik ga nu zes weken in rust, dubbel zolang als anders, zodat ik volledig hersteld aan de opbouw naar het volgende seizoen kan beginnen. Bedankt aan de ploeg om me hierin te steunen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer over Laura Verdonschot