Coronaregels voor kinderen versoepeld voor Krokusvakantie

Nieuwerkerken -

In de eerstelijnszone Haspengouw, waar onder meer Nieuwerkerken en Sint-Truiden toe behoren, gelden al enkele weken strengere coronamaatregelen voor kinderen. Vanaf zaterdag 13 februari, meteen ook de start van de krokusvakantie, worden deze versoepeld.

Toen in januari enkele scholen moesten sluiten in Sint-Truiden, werd in heel de eerstelijnszone Haspengouw strengere maatregelen afgekondigd vanaf 22 januari. Alle buitenschoolse activiteiten voor kinderen, ook die jonger dan 12 jaar, werden verboden. Deze regeling loopt nog tot en met vrijdag 12 februari. Maar ze wordt niet verlengd, zo maakte de gemeente Nieuwerkerken bekend.

Wat mag vanaf zaterdag 13 februari:

-12 jarigen: georganiseerde activiteiten mogen opnieuw plaatsvinden, met maximaal 10 deelnemers, begeleiding niet meegerekend. De activiteit vindt bij voorkeur buiten plaats en met dezelfde vaste groep. Activiteiten in de krokusvakantie die al waren gepland, mogen doorgaan, maar met maximaal 25 deelnemers.

12- tot 18-jarigen: ook hier mogen buitenactiviteiten, voor maximaal 10 kinderen zonder begeleiding, en ook bij voorkeur in de buitenlucht en met dezelfde vaste groep deelnemers.

De kinderen mogen wel maar één buitenschoolse hobby of activiteit kiezen, en dit om het aantal contacten te beperken.  len


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio