© Kim Lemmens

© Kim Lemmens

thumbnail:
thumbnail:

Kleuters Sint-Michiel Strooiendorp stellen kunstwerkjes tentoon

Leopoldsburg -

In de eerste kleuterklas van basisschool Strooiendorp misten ze de culturele uitstapjes zo hard dat ze hun artistieke talenten zelf bovenhaalden. Met hun zelfgemaakte kunstwerkjes bouwden de kleuters een coronaproof tentoonstelling.

Kim Lemmens

De mooie kunstwerken van de kleuters werden tentoongesteld aan de klasramen zodat de ouders na school of in het weekend een coronaproof bezoekje konden brengen aan het klasmuseum. En zo'n tentoonstelling vraagt natuurlijk om een feestelijke opening. Zo knipte de directeur op vrijdag 29 januari officieel het rode lint door en vloeide de kinderchampagne rijkelijk.

“Wij zijn fier op het resultaat van al onze kleinste kunstenaar”, klinkt het in de basisschool van Strooiendorp. “Zo toonde de tweede kleuterklas veel denkwerk, kennis en organisatie. Net zoals de kleinste kleuters gingen ze aan de slag met kunstenaars als Piet Mondriaan, Jackson Pollock, Claude Monet enzovoort. Ze kochten de materialen in hun eigen klaskunstwinkel en ontdekten via opzoekwerk waar kunst verzameld wordt en hoe een museum eruitziet. Het lieveheersbeestjesmuseum kwam zelfs met een echte zaalwachter en gids op de proppen, inclusief ticketverkoop en een zelf ingerichte cafetaria waar nadien bij een koekje en een drankje gezellig werd nagekaart over kunst.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio