©  EPA-EFE

Anne Zagré dicht bij EK-limiet, blessure voor Ben Broeders

Anne Zagré is zondag vierde geworden op de 60 meter horden bij de World Indoor Tour atletiekmeeting in Düsseldorf. Ze klokte 8.14 en kwam tot op vier honderdsten van de limiet voor het EK indoor, die 8.10 bedraagt. Ben Broeders bleseerde zich in het polsstokspringen.

Arno SchepersBron: BELGA

Het persoonlijk record van Zagré staat op 7.98, maar met 8.14 liet ze een veelbelovende seizoensopener optekenen. Ook Eline Berings was van de partij in Düsseldorf. Zij finishte als vijfde in 8.22. Haar Belgisch record staat op 7.92. In de 60 meter horden bij de mannen opende Michael Obasuyi zijn seizoen uitstekend. Hij werd derde in 7.77. Zijn persoonlijk record bedraagt 7.68, de EK-limiet staat op 7.71.

In het polsstokspringen hoopte Ben Broeders bij zijn eerste wedstrijd van het seizoen meteen de EK-limiet van 5m72 te springen, maar dat draaide helemaal anders uit. Hij ging over 5m37, maar moest daarna de strijd staken met een blessure aan de hamstrings. De ernst van die blessure is nog niet bekend. Het Belgisch record van Broeders bedraagt 5m80.

Het EK indoor staat van 5 tot en met 7 maart op het programma in het Poolse Torun.