©  Daimler AG

In totaal acht ePrix op (voorlopige) kalender Formule E, waaraan ook Stoffel Vandoorne deelneemt

Op de voorlopige kalender van het zevende seizoen in de Formule E, voor het eerst een FIA wereldkampioenschap, prijken acht ePrix. Dat het seizoen zou starten met twee races in het Saoedische Diriyah, op 26 en 27 februari, werd eerder al bekendgemaakt. Donderdag werden daar de ePrix van Rome (10 april), Valencia (24 april), Monaco (8 mei), Marrakech (22 mei) en Santiago de Chili (5 en 6 juni) aan toegevoegd.

Bron: BELGA

De rest van de kalender zal in het begin van de lente ingevuld worden. De ePrix van Parijs, die gewoonlijk in april gereden wordt, zal daar alvast niet opstaan. Een ePrix in de Franse hoofdstad blijkt in coronatijden niet mogelijk. Voor de manches in het Chinese Sanya en het Zuid-Koreaanse Seoel, aanvankelijk voor maart en mei voorzien, wordt nog een datum gezocht. “Dat gebeurt in functie van de lokale coronamaatregelen en de reisbeperkingen.”

De ePrix van Valencia wordt wellicht de eerste op een permanent circuit. Er wordt gereden op het circuit Ricardo Tormo, waar de Formule E de jongste drie jaar al testsessies hield. Als een race in het centrum van Rome niet mogelijk blijkt, wordt er uitgeweken naar het circuit Vallelunga en is de primeur dus voor Rome. Er werd wel al eerder niet op een stratencircuit gereden, maar in Marrakech gebeurde dat op een tijdelijk circuit en in Mexico-stad moest het Formule 1-circuit Autodromo Hermanos Rodriguez aangepast worden voor de elektrische bolides.

Stoffel Vandoorne, vorig jaar vicekampioen na de Portugees António Félix da Costa (Techeetah), rijdt het kampioenschap opnieuw voor Mercedes. André Lotterer behield zijn zitje bij Porsche. Jérome d’Ambrosio zag zijn contract bij Mahindra niet verlengd en zette een punt achter zijn raceloopbaan. Hij bleef wel in de Formule E, als adjunct-teambaas van het Monegaskische Venturi Racing.