Virtuele SID-in beurs verlengd tot eind februari

De afgelopen twee weken bezochten ongeveer 45.000 studie- en beroepenzoekers de jaarlijkse Studie-Informatiedagen (SID-in). In totaal verwelkomde de virtuele beurs iets meer dan 65.000 bezoekers. De virtuele SID-in beurs wordt verlengd tot 28 februari, zo laat het Vlaams Departement Onderwijs en Vorming donderdag weten.

Bron: BELGA

LEES OOK. Virtuele SID-in verlengd, maar fysiek contact wordt gemist

Het hoge bezoekersaantal in een kort tijdsbestek veroorzaakte de afgelopen twee weken af en toe technische problemen, waardoor niet iedereen alle vragen beantwoord zag. Met een verlenging van de beurs willen het Departement Onderwijs en Vorming en het CLB, de organisatoren van de beurs, alle laatstejaarsleerlingen de mogelijkheid geven om toch de nodige informatie te verzamelen voor een weloverwogen studie- of beroepskeuze.

LEES OOK. Virtuele SID-in van start, studenten geven tips

Na een bevraging bij de deelnemers geeft 80 procent van de respondenten aan blij te zijn met het virtuele alternatief, ondanks de technische problemen. Daarom wordt de beurs nu verlengd tot eind februari. Bezoekers kunnen de standen van hogescholen, universiteiten, beroepssectoren, maar ook VDAB, SYNTRA of Defensie bezoeken en brochures downloaden. Een gesprek aangaan op de SID-in zelf kan niet meer. Hogescholen en universiteiten organiseren wel zelf nog informatiedagen met gespreksmogelijkheden.