Roger (83) krijgt als eerste Limburger tweede prik: “Hopelijk kan ik snel pint gaan pakken”

Sint-Truiden -

Roger Sterckendries (83), bewoner van rusthuis Triamant in Sint-Truiden, heeft vandaag als eerste Limburger een tweede prik met het Pfizer-vaccin gekregen. “Hopelijk kan ik nu snel een pint gaan pakken”, zegt Roger.

Koen Snoekx

Exact drie weken na zijn eerste prik, op 7 januari, heeft Roger Sterckendries (83) deze voormiddag in rusthuis Triamant in Sint-Truiden zijn tweede dosis van het Pfizer-vaccin gekregen. “Ik voel me heel goed”, zei Roger na zijn tweede prik.

LEES OOK. Roger Sterckendries (83) krijgt eerste vaccin in Limburg: “Dit is een spuitje vol hoop”

Roger kijkt er heel erg naar uit om het normale leven terug te hernemen. “Hoe rapper, hoe liever. Ik hoop dat ik snel terug een pint kan gaan pakken”, zegt hij. Ook de 189 andere bewoners van Triamant krijgen vandaag een tweede dosis van het Pfizer-vaccin. “Onze bewoners kijken echt uit naar deze tweede prik, omdat ze dan nog beter beschermd zijn tegen het virus”, zegt Maartje Wils, zorgverantwoordelijke van Triamant. Met de tweede dosis loopt de bescherming inderdaad op van zo’n 50 procent naar 90 procent. “Misschien heb ik dankzij het vaccin nu nog wel tien jaar extra te leven”, knipoogt Roger.

LEES OOK. Roger Sterckendries krijgt als eerste Limburger tweede prik


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio