©  Shutterstock

Zo schuif je een te lange froufrou in stijl opzij

De heropening van de kappers is momenteel nog niet zeker, maar intussen blijft die froufrou onverstoord verder groeien. Tenzij… je er de (keuken)schaar in hebt gezet. Deze lente zijn accessoires in allerlei vormen en kleuren helemaal in de mode - ideaal om het haar van voor je ogen weg te halen en houden.

vwh

Een froufrou bestaat in alle vormen en maten. Van kort tot lang en van vol tot dun. De problemen dienen zich aan als de haartjes voor je ogen te lang worden... Een simpel schuivertje to the rescue. Zo kun je jezelf al veel frustratie besparen en de overgangsperiode van een middellange froufrou tot acceptabele bles verloopt subtieler. Tip van BV-kapper Jochen Vanhoudt: “Als je voor onopvallende schuivertjes kiest, ga dan voor de matte varianten. De glanzende glijden zo uit je haar.”

Het hoeft ook allemaal niet subtiel in het voorjaar van 2021. Integendeel: schuivers en speldjes met parels zijn hot, zo bewezen onder meer de Chanel-modellen tijdens de show met lentemode.

Curtain bangs - froufrous die openvallen zoals een gordijn - kun je vlot stylen met de rest van je haar. Op de catwalks van de grote modehuizen, flaneerden modellen met een wetlook. Breng een natte gel of glue aan op de voorste strengen haar en de kruin, kam opzij of naar achteren. Zet vast met een insteekkammetje of bind met de rest van de lokken vast in een strakke staart.

Fan van een haarband? Een blik op de catwalks leert dat die komend voorjaar zeker relevant blijven. Werk de froufrou weg met een exemplaar naar keuze. Of gooi het over een klassieke boeg met een keurige diadeem die je outfit net dat ietsje meer geeft.

Is je froufrou intussen al heel lang, maar wil je iets anders dan de haren achter je oren schuiven, gebruik de voorste lokjes om een vlechtje te maken. In de mode volgens het trendrapport van Pinterest? Vlechten met een kleurrijk stukje lint of touw in verwerkt.

 

Shopping:

  • Met driehoekjes - Veritas - 4,99 euro
  • Gele diadeem - Zara -7,95 euro
  • Kleurrijke speldjes (per 2) - H&M - 3,99 euro
  • Schelpje - Becksöndergaard via Juttu - 12 euro
  • Set van drie speldjes - Esprit - 9,99 euro
  • Diadeem met edelsteendjes - C&A - 6,99 euro
  • Verstevigende spray met glans voor satijnglas / wetlook - Sebastian - 28,49 euro

Meer over Modetrends

Niet te missen