Kleuters van drie tot vijf jaar leren hun eerste voetbalstapjes op een speelse manier zetten in de sporthal. 

Kleuters van drie tot vijf jaar leren hun eerste voetbalstapjes op een speelse manier zetten in de sporthal. © FrMi

Kleuters leren voetballen in de sporthal

Heers -

Begin januari begonnen de allerjongste talentjes van voetbalclub Heers VV weer te trainen in de sporthal.

In november en december moest het kleutervoetbal in Heers nog stopgezet worden omdat de gemeente alle activiteiten voor kinderen had afgeraden. “Ook de heropstart verliep een beetje moeilijk omdat corona nog steeds de spelbreker is”, vertelt lesgeefster Claudine Hartjesveld. “Er mogen geen ouders bij de training blijven en voor sommige kleintjes is dat best wel even wennen. Er zijn ook ouders die wat bang zijn van de nieuwe besmettelijkere coronavariant. Normaal heb ik ongeveer twintig kleine voetballertjes, nu zijn we met 7 of 8.”

Elke woensdag leren kleuters van drie tot vijf jaar hun eerste voetbalstapjes op een speelse manier zetten. “Ik leer ze spelenderwijs wat handiger worden met de bal: dribbelen tussen kegels, trappen op doel, tennisballen raken met de voetbal of met een hoedje op het hoofd een oefening proberen te doen. Als ze hun hoedje vasthouden, komen ze al niet met hun handen aan de bal”, lacht Claudine.

Door het nieuwe verbod op buitenschoolse activiteiten in Haspengouw moeten de jonge voetballertjes opnieuw geduld uitoefenen vooraleer ze de bal weer kunnen voelen.  

FrMi

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio