keert terug op Eén. Of de presentatrices van vroeger, zoals Erika Van Tielen, ook opnieuw aan boord zijn, is nog niet bekend. ©  DBA

‘Vlaanderen vakantieland’ keert terug op Eén

De Vlaming kijkt graag naar zijn eigen streek, dat bewijst het succes van Reizen Waes op Eén nog maar eens. Het hoeft eigenlijk dus niet te verbazen dat de openbare omroep heeft besloten het reportagemagazine Vlaanderen vakantieland terug te brengen, hetzij in afgeslankte versie.

Wout Desmytere

25 jaar lang liep Vlaanderen vakantieland op Eén, van 1990 tot 2015. Onder andere Saartje Vandendriessche, Erika Van Tielen, Evy Gruyaert, Katja Retsin en Cath Luyten leidden de kijkers rond in zowel binnen- als buitenland.

Nog dit voorjaar komt Eén met een vernieuwde versie. 15 minuten per aflevering, en volledig gefocust op Vlaanderen dit keer. “Als openbare omroep hebben we een gidsfunctie, mensen begeleiden in de wirwar van mogelijkheden”, klinkt het bij VRT-CEO Frederik Delaplace. “We willen mensen inspireren om eropuit te trekken in onze regio. Vlaanderen vakantieland is altijd geliefd gebleven bij de Vlaming. Met de hedendaagse invulling die het nu zal krijgen, zal deze sterke titel terug voor veel inspiratie bij de kijkers zorgen.”

Een aantal bekende en minder bekende gezichten zullen in het programma te zien zijn, volgens de VRT. Welke gezichten precies, dat wordt net als de startdatum pas later bekendgemaakt. Het programma wordt ondersteund door Toerisme Vlaanderen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer