Onder meer de politie vraagt om sneller dan de algemene bevolking gevaccineerd te worden.  

Onder meer de politie vraagt om sneller dan de algemene bevolking gevaccineerd te worden.  ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Welke beroepen krijgen voorrang bij vaccinatie? Sociale partners willen geen lijst

De ministers van Volksgezondheid buigen zich woensdagochtend over de lijst met essentiële functies, die voorrang krijgen in de vaccinatie. De sociale partners zijn geen voorstander van die vervroegde vaccinatie.

Bron: BELGA

Verschillende beroepsgroepen ijveren voor een vervroegde vaccinatie, omdat ze een belangrijke functie uitoefenen en vaak in contact komen met de bevolking. Het gaat onder meer om politie en brandweer. Onderwijsminister Ben Weyts wil ook het onderwijspersoneel als essentieel benoemen. De sociale partners mochten een advies uitbrengen, maar lieten weten geen voorstander te zijn van de vervroegde vaccinatie, omdat ze eindeloze discussies willen vermijden.

De ministers van Volksgezondheid van de deelstaten en de federale regering buigen zich woensdagochtend over het dossier, maar het is volgens de betrokken Vlaamse en federale kabinetten nog niet zeker of er al knopen zullen worden doorgehakt. Daarnaast staat ook de opvolging van de vaccinatiestrategie op de agenda.

Herstelplan

Tegelijk zit ook een federale kern samen. Daar wordt het herstelplan besproken en het voorstel dat de ministers van Onderwijs, Jeugd en Cultuur dinsdag deden over de buitenschoolse activiteiten voor jongeren. Dat voorstel moet ook worden gevalideerd door een elektronisch Overlegcomité, dat donderdag of mogelijk al woensdag zou plaatsvinden.

Meer over Coronavirus

Nieuwe Video's