©  Richard Shotwell/Invision/AP

Na coming-out maakt Elliot Page nu ook scheiding bekend

De Amerikaanse acteur Elliot Page en zijn partner, de choreograaf Emma Portner, hebben beslist om te scheiden. De twee maakten het nieuws bekend via een statement aan de pers.

“We hebben de moeilijke beslissing genomen om te scheiden nadat we afgelopen zomer uit elkaar zijn gegaan. We hebben enorm veel respect voor elkaar en blijven goede vrienden”, klinkt het in een statement dat het voormalige koppel aan de Amerikaanse zender CNN bezorgde. De twee begonnen te daten in 2017 en besloten te trouwen in 2018.

LEES OOK. Hollywoodster Elliot Page reageert voor het eerst na coming-out als transgender

Het nieuws komt er twee maanden nadat Page naar buiten kwam als transgender. “Vrienden, ik wil met jullie delen dat ik trans ben, dat mijn voornaamwoorden hij/die zijn en dat mijn naam Elliot is”, schreef hij op sociale media.

“Ik voel me gelukkig. Omdat ik dit kan opschrijven. Omdat ik op dit punt in mijn leven ben terechtgekomen. Het voelt geweldig om mijzelf eindelijk graag genoeg te zien, zodat ik mijn echte ik naar voren kan schuiven. Ik ben eindeloos geïnspireerd door zovelen in de transgemeenschap. Bedankt voor jullie moed, jullie vrijgevigheid en al jullie harde werk om van deze wereld een meer inclusieve en zachtere plek te maken.”

De acteur brak al op jonge leeftijd door met z’n hoofdrol in Juno, en speelde later in films als X-men en Inception. Hij speelde ook mee in de Netflix-hit The umbrella academy.

Niet te missen