©  USA TODAY Sports

NBA. 2m16 grote Rudy Gobert maakt indruk bij Utah, dat nu al negen keer op rij won

In de NBA is Utah Jazz aan een schitterende reeks bezig. De 2m16 grote Fransman Rudy Gobert leidde de Jazz versus New York Knicks naar een negende opeenvolgende zege.

Patrick Ceulemans

Rudy Gobert tekende voor een stevige double-double en was goed voor 18 punten, 19 rebounds en zette ook vier blockshots. Met ook nog 20 punten van Royce O’Neale en 19 punten, 7 rebounds en 8 assists van Mike Conley zegevierde Utah Jazz eenvoudig en met 108-94 van New York Knicks. Meteen de negende zege op een rij en de Jazz fonkelen met 13 op 17 op de tweede stek in de Western Conference. Net achter leider Los Angeles Lakers (14 op 18).

John Wall heeft Houston Rockets langs zijn ex-team Washington Wizards geleid. Mede dankzij 24 punten van Wall werd het 107-88. Rookie Jae’Sean (ex-Antwerp Giants) tekende voor 3 punten en 7 rebounds. Voor de Rockets was het derde opeenvolgende zege van het seizoen. Ze rukken met 7 op 16 op naar de elfde plaats in de Western Conference.

Atlanta Hawks maakte een einde aan de zegereeks van LA Clippers, dat zeven duels op een rij had gewonnen. In Atlanta werd het 108-99. Tray Young werd bij de Hawks met 38 punten topschutter. Atlanta staat met 9 op 17 op de zesde plaats in de Eastern Conference.