©  EPA-EFE

Kim Vanreusel slalomt naar knappe vijftiende plaats in Europacup slalom Zell am See, Worley wint reuzenslalom

Bron: BELGA

Kim Vanreusel is op een knappe vijftiende plaats geëindigd in de slalom bij de vrouwen op de Eurocupmanche alpijnse ski in het Oostenrijkse Zell am See.

Onze 23-jarige landgenote had dat vooral te danken aan een schitterende zesde stek in de tweede run, nadat ze in run één op de 28ste plaats was geëindigd. Uiteindelijk finishte ze op 2”28 van de Kroatische winnares Zrinka Ljutic op de vijftiende plaats, haar beste resultaat dit seizoen. Axelle Mollin haalde de finish niet in de eerste run.

In de tussenstand van de Europacup slalom klimt de Brasschaatse met 52 punten naar de 35ste plaats. In de algemene EC-stand staat ze op de 61ste plaats. In beide klassementen staat de Sloveense Anfreja Slokar aan de leiding. De Europacup is de tweede klasse en wordt beschouwd als het opstapje naar de wereldbeker.

Worley wint reuzenslalom

In het Italiaanse Kronplatz won de Française Tessa Worley de wereldbekermanche reuzenslalom. Voor de ervaren Worley was het de 14de zege in een WB-manche reuzenslalom. Worley haalde het voor de Zwitserse Lara Gut (op 0.27”) en de Italiaanse Marta Bassino (op 0.73”). De Italiaanse was de grote favoriete nadat ze dit seizoen al vier van de vijf eerder geskiede reuzenslaloms wist te winnen. Deze keer moest zij echter vrede nemen met een derde plaats. Bassino blijft wel aan de leiding van de wereldbeker reuzenslalom. (belga)