© Gemeente Wellen

Voor 84.630 euro aan cadeaubonnen uitgedeeld in Wellen

Wellen -

In december zijn in Wellen voor maar liefst 84.630 euro aan cadeaubonnen uitgedeeld door gulle schenkers. Omwille van corona deed de gemeente een extraatje bovenop elke cadeaubon.

Iedereen die in december één cadeaubon van 50 euro kocht, kreeg er een bon van 10 euro bovenop. De gemeente deed er per schijf van 50 euro dus nog eens 20 procent bovenop. Iedereen in Wellen mocht zo voor maximaal 250 euro aan cadeaubonnen kopen, en zo voor 300 euro wegschenken.

“Een maatregel om meer zuurstof te geven aan onze lokale economie, en om tegelijkertijd de koopkracht van onze inwoners te verhogen,” legt burgemeester Els Robeyns (sp.a-ROB) uit. In totaal werden er voor 70.525 euro bonnen aangekocht. De gemeente heeft daar nu 14.105 euro (de beloofde 20%) bovenop gelegd. Dat maakt dat er dit jaar voor 84.630 euro aan cadeaubonnen ingewisseld kunnen worden bij een van 67 deelnemende handelaren in Wellen. De bonnen die aangekocht werden in december zijn immers één jaar geldig.

De Wellense cadeaubon blijft trouwens in 2021 verder bestaan. “Als gemeentebestuur gaan wij deze bonnen ook gebruiken bij de huldiging van de huwelijksjubilarissen en eventueel ook andere huldigingen,” besluit Robeyns.

 TR


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio