Onder meer Dylan Teuns hoopt in Valencia zijn seizoensdebuut te maken. 

Onder meer Dylan Teuns hoopt in Valencia zijn seizoensdebuut te maken. ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Seizoensstart in mineur voor Dylan Teuns? Donderwolken boven Ronde van Valencia

Sneuvelt er na de Ronde van de Algarve en de Ruta Del Sol nog een andere grote voorbereidingskoers in functie van het Belgische openingsweekend op het Iberische schiereiland? De kans is groot dat de Ronde van Valencia (3 februari - 7 februari) niet zal doorgaan of toch zeker niet in zijn voorziene vorm.

De vijfdaagse wedstrijd vindt plaats in twee provincies (Alicante en Valencia) van de regio Valenciana, maar in de provincie Valencia zijn koersen door hoge covid-cijfers niet toegelaten. Als gevolg hiervan werd zondag de Clàssica Comunitat Valenciana al ingekort van 148 km tot 96 km zodat het peloton enkel op het grondgebied van de provincie Alicante koerste.

De eerste twee etappes van de Ronde van Valencia liggen in de provincie van Alicante, maar de drie laatste etappes vinden plaas in de provincie Valencia. Allicht moet er voor die drie ritten een oplossing worden gezocht, als die al wordt gevonden. Volgens José Luis López Cerrón, de voorzitter van de Spaanse wielerbond, gaat de Ronde van Valencia nog steeds door, maar door de stijgende covid-cijfers in en rond de stad Valencia wordt dat geen sinecure.

Onder andere Greg Van Avermaet, Oliver Naesen, Gijs Van Hoecke (AG2R-Citroën), Yves Lampaert, Tim Declercq (Deceuninck - Quick-Step), Sep Vanmarcke (Israël - Start-Up Nation), Dylan Teuns (Bahrain - Victorious), Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) en Alejandro Valverde (Movistar) zouden hun seizoen starten in de Ronde van Valencia.

(bvc)

Meer over Dylan Teuns